Ruokalista 8.- 12.4. 2024

MAANANTAI

  • Aamupala: Ohrahiutalepuuro, leipä, hedelmäpalat
  • Lounas: Uunimakkara, perunamuusi, appelsiini-porkkanaraaste
  • Välipala: Kauratassu, juusto, hedelmäpalat

TIISTAI

  • Aamupala: Riisipuuro, leipä, kasvistikut
  • Lounas: Kalapyörykkäkastike, perunat, vihersalaatti
  • Välipala: Pannari ja marjat, talon kauraleipä, tuorepalat

KESKIVIIKKO

  • Aamupala: Ruishiutalepuuro, juurespalat, leipä
  • Lounas: Pinaattikeitto ja kananmuna, omenapiirakka
  • Välipala: Marjakiisseli, rouhesämpylä, vihannespalat

TORSTAI

  • Aamupala: Kaurapuuro, leipä, tuorepalat
  • Lounas: Jauhelihamakaronilaatikko, porkkanaraaste
  • Välipala: Mustaherukkapuuro, talon leipä, tuorepalat

PERJANTAI

  • Aamupala: Sekahiutalepuuro, tuorepala, leipä
  • Lounas: Kana-kookoskeitto, hedelmä
  • Välipala: Porkkanasämpylä, leikkele, kasvis& hedelmä-lautanen

Jokaisella lounaalla tarjotaan näkkileipä, kasvisrasvalevite, rasvaton maito/piimä ja vesi. Muutokset mahdollisia!

Tervehdys Röllin keittiöstä!

Päiväkotiruokailulla on ravitsemuksellisia ja kasvatuksellisia tavoitteita. Ruokailu tukee pienen lapsen kasvua ja kehitystä. Monipuolinen ja maistuva ateria ylläpitää lapsen vireyttä hoitopäivän aikana sekä ohjaa lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon. Makumieltymykset ja ruokatottumukset syntyvät jo varhaislapsuudessa ja parhaimmillaan ohjaavat ruokailua läpi elämän. Me Röllin keittiön väki haluamme olla tukemassa lapsia näissä valinnoissa.

Meidän omassa keittiössä rakkaudella valmistetut, terveelliset ateriat takaavat energiaa lapsille jokaisena arkipäivänä. Pyrimme tarjoamaan monipuolisia makukokemuksia tuttujen ja tuntemattomampien ruoka-aineiden parissa. Yhdessä syöminen opettaa lapsille hyvät pöytätavat ja antaa mallin ravitsemuksellisesti riittävästä syömisestä. Ruokalistojen suunnittelun pohjana käytämme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan virallisia ravitsemussuosituksia.

Aamupuurojen valmistuksessa käytämme luomuhiutaleita, perunat ja porkkanan tulevat lähituottajalta. Leivät leivomme  itse tai tilamme lähileipomolta. Kotimaiset raaka-aineet ovat meille tärkeä lähtökohta aterioiden valmistuksessa. Emme käytä tietoisesti geenimuuntelun avulla tuotettuja elintarvikkeita. Erityisruoat valmistamme alusta alkaen itse omassa keittiössämme.

Tässä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Terveyttä ja iloa ruuasta – varhaiskasvatuksen ruokailusuositus.

Elintarvikeviranomaisten tekemässä Oiva-raporttissa keittiömme arvosana on Oivallinen. Se tarkoittaa, että keittiön toiminta, hygienia ja tuoteturvallisuus ovat vaatimusten mukaista.

 

Sanna Palomäki, emäntä

Saara Ryhänen, keittäjä

Leila Hokkanen, siistijä/ keittiön varahenkilö

 

Keittiön puhelinnumero: 044 570 8606